NL | EN
NL | EN

Webinar: hoe leid je het sociale media gedrag van je werknemers in goede banen?

Advocaten > Blog > Webinar: hoe leid je het sociale media gedrag van je werknemers in goede banen?

Webinar Multilaw: hoe leid je het sociale media gedrag van je werknemers in goede banen?

Webinar: hoe leid je het social media gedrag van je werknemers in goede banen?

De relatie tussen vrijheid van meningsuiting en professionele verantwoordelijkheid is nog nooit zo complex geweest als nu. Hoe ga je daar als werkgever op een effectieve manier mee om? Over dit onderwerp organiseerde Multilaw een webinar waarin vier juridische experts over de hele wereld hun inzichten uitwisselden. Bart Duijs was gespreksleider vanuit Bosselaar Strengers.

Risico’s en juridische gevolgen van online gedrag

Sociale media zijn een cruciaal onderdeel van ons leven geworden, zowel persoonlijk als professioneel. Naast de voordelen en het plezier dat we eraan beleven, zijn er ook nadelen en risico’s. Werkgevers worstelen regelmatig met het online gedrag van werknemers en de (juridische) gevolgen daarvan. Denk aan reputatieschade of ondermijning van het werkgeversgezag, als gevolg van bepaalde uitlatingen. Welke stappen kun je zetten om risico’s te beperken?

Spelregels opstellen, verantwoordelijkheidsbesef vergroten, werknemers informeren

Tijdens de discussie namen de vier experts de juridische grenzen van vrije meningsuiting op de werkplek onder de loep. Ze benadrukten de nuances tussen acceptabel en onacceptabel gedrag op sociale mediaplatforms. Een belangrijk vraag in de discussie was: hoe kun je werknemers bewustmaken van de impact van hun online gedrag en ervoor zorgen dat ze zich hiervoor verantwoordelijk voelen?

De panelleden gaven een aantal nuttige tips voor werkgevers. Geef regelmatig trainingen en updates, zodat werknemers goed geïnformeerd zijn én blijven over de juridische implicaties van hun online activiteiten. Blijf als werkgever proactief, zorg voor een transparante communicatie met je werknemers en stel heldere spelregels op. En, algemeen: ontwikkel duidelijk beleid dat de positieve mogelijkheden van sociale media optimaal benut, een respectvolle werkomgeving bevordert en zorgt dat het gedrag binnen de grenzen van de juridische normen blijft.

Webinar bekijken?

Dit was een samenvatting. Klik op de afbeelding om de hele webinar te bekijken (40 minuten).

Webinar Multilaw: hoe leid je het sociale media gedrag van je werknemers in goede banen?

Vragen of advies? Neem contact op

Heb je vragen over de effecten van social media en/of wil je dat we met je meedenken over een effectief social media beleid voor jouw organisatie? Neem contact op en we helpen je graag. Bart Duijs, bart.duijs@bosselaar.nl of 06 – 306 21 467.